У селі Біленьке Запорізького району розглядають можливість будівництва підземної школи на 500 учнів | Новини Запоріжжя

Біленьківська громада є однією з найбільш вразливих у Запорізькій області для ворожих обстрілів. Тут працює єдина школа, де ввели змішане навчання. Укриття розраховане на 60 учнів, але загальна потреба лише цього закладу — забезпечити офлайн-навчанням понад 500 дітей.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Учні перших класів відвідують уроки повноцінно, середні та старші класи мають змогу долучатися тільки до факультативних занять у другій половині дня. Інші школи громади взагалі не мають укриттів.

«Тож рішенням для всіх дітей може стати підземна школа. Розглядаємо можливості будівництва закладу на 500 учнів і офлайн-навчання у дві зміни», — зазначив очільник ЗОВА.

Нагадаємо, МОН погодило проєкти будівництва підземних шкіл в Запорізькій області.

Обласна влада планує збудувати 10 підземних шкіл. Відомо, що одна з них буде розташована в Хортицькому районі Запоріжжя.

Міністр освіти і науки України зазначив, що Запорізькій області виділяють 500 тисяч гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, щоб повернути до очного навчання якомога більше дітей.

Мобілізація РФ на окупованій території Запорізької області: хочуть призвати понад 150 тисяч, в зоні ризику — чоловіки до 30 років

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя