У поліції повідомили тип ракет, якими ворог вгатив по Запоріжжю, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Вранці 8 січня російські військові за 20 хвилин завдали шість ракетних ударів по Запоріжжю. Внаслідок ворожої масованої атаки постраждали четверо чоловіків та одна жінка. Вони отримали поранення різного ступеня тяжкості. Один із постраждалих перебуває у тяжкому стані.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

За попередніми даними по обласному центру ворог завдав удари ракетами типу С-400 та «Іскандер-М». Вони поцілили у різних районах міста — по відкритій місцевості неподалік приватного сектора та житлових багатоповерхівок, а також територіями промислових об’єктів.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, машини, магазини, дитячі садки, школи та інші цивільні об’єкти. Загалом у поліції зареєстровано 77 повідомлень про руйнування.

Крім того, вчора ворог обстріляв із реактивних систем залпового вогню та артилерії населені пункти Пологівського та Василівського районів. Атакував безпілотниками Малу Токмачку, Новодарівку, Малинівку та Червоне. Внаслідок обстрілів зруйновано об’єкти житлової, цивільної та промислової інфраструктур.

Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів та відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Сили оборони відбили всі атаки противника на Запорізькому напрямку.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя