У центрі Запоріжжя відбудували під’їзд частково зруйнованого будинку, в який влучила російська ракета, – ФОТОРЕПОРТАЖ | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі завершують відновлення частково зруйнованого багатоквартирного будинку по вулиці Сталеварів, 16.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, російський ракетний удар, що майже повністю зруйнував кутовий третій під’їзд чотирьохповерхового будинку по вулиці Сталеварів, стався 6 жовтня 2022 року. Відновлення багатоповерхівки розпочали наприкінці червня минулого року.

Проєкт передбачає відновлення зруйнованого під’їзду, ремонт «під ключ» у квартирах всередині, ремонт даху та повну термомодернізацію будинку тощо.

На сьогодні підрядники з компанії «Стройінвест» вже повністю побудували нову секцію будинку і займаються внутрішнім облаштуванням 12 відновлених всередині квартир. Там вже завершено укладання інженерних мереж та штукатурні роботи, тож будівельники готуються до укладки керамічної плитки у санвузлах та ванних кімнатах. Також у відновленому житлі монтують систему опалення  з радіаторами. На будівельному майданчику активно працюють над утепленням фасаду будинку.

Раніше підвальне приміщення під третім під’їздом було малої площі (всередині був вугільний склад та комори жителів) і не могло використовуватися, як найпростіше укриття. Тож перед початком будівництва міська влада запроектувала під відновленою секцією будинку збільшений простір саме для розміщення там сховища площею близько 160 квадратних метрів, розрахованого на 50 осіб.

Укриття відповідно до усіх норм буде оснащене вентиляційною системою, санітарними кімнатами, а також приміщеннями для зручного перебування там людей з дітьми. Наразі всередині вже виконані роботи з фарбування стін. Незабаром розпочнуть укладання плитки у приміщенні, в санвузлах та душових. Триває монтаж електротехнічного обладнання. За кошти окремої міської програми найпростіше укриття укомплектують необхідними меблями.

«У новозбудованому третьому під’їзді у нас 12 квартир. Вони всі будуть повністю відновлені. Перший і другий під’їзди постраждали частково. Тому і ремонтні роботи теж виконувалися частково. Значно були пошкоджені чотири квартири, які примикають до третього зруйнованого під’їзду. Дві вже відновлені, ще в двох тривають ремонтні роботи. В інших квартирах замінювали розбиті під час ракетного удару вікна, тому у проєкт були також закладені кошти на відновлення віконних укосів, як всередині, так і ззовні, – розповіла начальниця відділу капітального ремонту департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради Інна Внукова.

Раніше у будинку повністю оновили покрівлю. Зараз ще триває ремонт сходових клітин усіх під’їздів та заміна каналізаційних випусків.

Завершити будівництво підрядники обіцяють вже у липні. За планом роботи мали тривати до кінця 2024 року.

У Запоріжжі демонтували розбитий під’їзд дев’ятиповерхівки, в який влучила російська ракета: відновлення триває, – ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя