Ворог вдарив крилатими ракетами по Запоріжжю, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Вчора, 8 серпня, військові РФ завдали удар крилатими ракетами «Калібр» по Запоріжжю, скинули авіабомби на Новодарівку, застосували безпілотні літальні апарати, артилерію та реактивні системи залпового вогню по містах та селах Пологівського та Василівського районів.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

У п’ятницю вранці ворог атакував промзону обласного центру. Внаслідок удару крилатими ракетами «Калібр» пошкоджено адміністративну будівлю одного з підприємств, складські приміщення, машини й автозаправку.

Вибуховою хвилею та уламками ракет пошкоджено квартири у прилеглих багатоповерхівках, магазинах, освітніх установах, будівлях інших приватних підприємств. За даними Запорізької міської ради внаслідок ранкового обстрілу пошкоджено 42 багатоповерхові будинки: у квартирах та під’їздах вибито вікна.

Внаслідок ракетної атаки постраждав 51-річний чоловік. Співробітники патрульної поліції надали йому першу медичну допомогу на місці та відвезли до лікарні, де постраждалого госпіталізували.

У Пологівському та Василівському районах під вогнем окупантів опинилися 19 населених пунктів. Поліцейські зафіксували пошкодження квартир, приватних будинків, господарських будівель в Оріхові, Гуляйполі та Степногірську.

Усього за добу ворог завдав 90 ударів по Запорізькій області. Наслідки обстрілу зафіксували правоохоронці. Слідчі поліції та Служби безпеки України відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Внаслідок ворожих обстрілів горіли будинки людей у Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя