Відновлення зруйнованого будинку у Запоріжжі: скільки коштів виділили на роботи та коли їх планують завершити | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують відновлювати житлові будинки, які постраждали внаслідок обстрілу російської терористичної армії. Наразі ведуться активні роботи в будинку на вулиці Кишка, 22. Відновлювальні роботи ведуться відповідно затвердженого графіка, у деяких випадках з його випередженням. Власники зруйнованих внаслідок російського удару квартир до кінця 2023 року отримають повністю відремонтовані та придатні для життя квартири.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

24 вересня минулого року, близько 3:20 ночі, військові російської терористичної армії завдали ракетний удар по Запоріжжю. Внаслідок російської агресії постраждав житловий будинок на вулиці Кияшка, 22. Це перший багатоквартирний будинок, який постраждав внаслідок ворожої агресії. Тоді загинула одна людина, ще дев’ять — постраждали. У кількох десятках будинків поряд з епіцентром ракетного удару були розбиті вікна та пошкоджено дахи.

Внаслідок ворожого удару по триповерховому будинку було зруйновано 18 квартир, у яких проживали близько півсотні людей. Як повідомив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Валерій Шевченко із міського бюджету на відновлення будинку було виділено близько 22 мільйонів гривень, ще 38 мільйонів гривень – із державного.

«Цей будинок планують відбудувати до кінця року, а мешканці нарешті повернуться до своїх квартир. Будівельники працюють і відновлюють те, що зруйнували російські нахаби», – наголосив Валерій Шевченко.

Відновлювальні роботи стартували на початку червня. Вже виконано всі демонтажні роботи, майже завершено відновлення несучих конструкцій. Працівники заливають монолітний пояс та перекриття третього поверху. На даху встановлено нові крокви, монтується зливова система. Триває підготовка до монтажу системи опалення. За словами представника підрядної організації, впродовж тижня вони планують покрити дах металочерепицею.

Згідно з проєктно-кошторисної документації на об’єкті заплановано повне відновлення несучих конструкцій, зовнішніх та внутрішніх стін, покрівлю, оздоблення квартир та ремонт укриття. Будівельники відновлять приміщення Центру надання адміністративних послуг, який розміщався на першому поверсі.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Запоріжжі частково зруйновано 11 багатоповерхових будинків. На сьогодні кошти на відновлення всіх постраждалих будинків знайдено. Наразі активно ведуться відновлювальні роботи у чотирьох із них.

У Запоріжжі на відновлення зруйнованої російською ракетою багатоповерхівки витратять майже 250 мільйонів гривень.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя