Відбудова 6 пошкоджених і зруйнованих внаслідок російських обстрілів будинків Запоріжжя: коли завершать відбудову | Новини Запоріжжя

Десять з 12 пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів будинків наразі відновлюють у Запоріжжі. За кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ у обласному центрі проводять капітальний ремонт у шести багатоповерхівках. Днями Іван Федоров, очільник Запорізької ОВА перевірив процес відбудови.

Про це повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

Наразі тривають роботи з цегляною кладкою стін та перегородок першого поверху зруйнованих під’їздів (з 2 по 4) в будинку по вулиці Незалежної України, 67. Триває влаштування монолітного поясу першого поверху. Паралельно проводяться демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах перших двох під’їздів.

В будинку по вулиці Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 вже завершили демонтаж цегляних стін та плит перекриття. Розпочато роботи з цегляної кладки цоколю та стін першого поверху зруйнованої частини (2-3 під’їзди). Тривають оздоблювальні роботи у квартирах перших трьох під’їздів. Встановлюють металопластикові вікна.

У третьому та четвертому під’їздах будинку по вулиці Миру, 14, робочі посилюють  несучі конструкції. У квартирах цих під’їздів тривають демонтажні, оздоблювальні та електромонтажні роботи. Встановлюють металопластикові вікна у квартирах.

Продовжують демонтажні та оздоблювальні роботи і у квартирах першого під’їзду будинку по вулиці Камʼяногірська, 6. Також робітники проводять посилення несучих конструкцій будинку і встановлюють металопластикові вікон.

В будинку по вулиці Запорізька, 2-а підрядник вже завершив демонтаж у квартирах першого під’їзду та облаштував тимчасову під’їзну дорогу та підготував майданчик до демонтажу конструкцій першого під’їзду.

У сусідньому будинку, по вулиці Запорізька, 2-б, проводяться роботи в межах четвертого під’їзду. У квартирах тривають демонтажні та оздоблювальні роботи та роботи з посилення перегородок. Також, розпочато роботи з посилення та відновлення несучих конструкцій стін та перекриттів під’їзду, та роботи з встановлення металопластикових віконних конструкцій у квартирах.

На шести об’єктах роботи просуваються згідно з затвердженими графіками, зазначив Олег Галич, начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області. За умови сталого фінансування та сприятливих погодних умов, підрядник буде намагатися пришвидшити виконання робіт, де це технологічно можливо, і завершити роботи вже в цьому році.

Активно ремонтують квартири: як просувається відновлення чотирьох частково зруйнованих багатоповерхівок Запоріжжя, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя