Від недавнього ракетного обстрілу Запоріжжя пошкоджено 60 будинків: роботи тривають, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Від обстрілу Запоріжжя 21 листопада постраждали 60 будинків. Наразі у приватному секторі міста ліквідують наслідки атаки.

Про це розповів в.о. мера Анатолій Куртєв.

Фахівці міської аварійно-рятувальної служби та «Запоріжремсервісу» ремонтують покрівлі та закривають вікна плитами OSB. У роботах також беруть участь мешканці та волонтери.

Наразі відремонтовано покрівлі у десятьох будинках та «закрито» найбільш проблемні вікна. З міського резерву людям надали близько 300 листів шиферу та 40 листів OSB.

Інформацію про пошкодження фіксують соціальні працівники та фахівці райадміністрації. Також допомогу надали благодійні організації «BELUGA UA», «Артак», «Проліска», «Карітас Запоріжжя», «Людина в біді». Вони проводили консультації, видавали тарпаулін, оформлювали фінансову допомогу на ремонти та організовували гаряче харчування.

Заявку на державну компенсацію за ремонт по програмі «єВіднослення» можна подати через «Дію», інструкція — за посиланням. У разі відсутності технічної можливості подати заявку самостійно, звертайтеся до ЦНАПів. 

Нагадаємо, 21 листопада близько 20:43 російські окупанти завдали ракетного удару по одному з районів Запоріжжя. Постраждалих немає, проте пошкоджені будинки. Відомо, що росіяни випустили по місту ракету Х-22. 

Російські війська обстріляли 22 населені пункти Запорізької області: били з РСЗВ, артилерії та застосували безпілотники, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя