Вчитель інформатики із Запоріжжя координував ворожі удари ракетами С-300 | Новини Запоріжжя

У липні цього року російські загарбники завербували вчителі інформатики запорізького вищого професійного училища. Він збирав та надавав інформацію ворогові для підготовки вогневих ударів по підрозділах Збройних сил України, у тому числі з використанням ворожих зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Російський інформатор збирав відомості про дислокацію та переміщення Сил оборони на території регіону. На власній дачі, в одному з садових товариств поблизу південного фронту, він облаштував «наглядовий пункт». За допомогою оптики намагався виявити передові позиції підрозділів Збройних Сил України.

Педагог також на велосипеді об’їжджав сусідні дачні кооперативи та прилеглу місцевість, де фіксував маршрути руху української військової техніки. Отриману інформацію він передавав російським спецслужбам через месенджер.

Російського інформатора затримали під час спроби передачі розвідувальних даних агресору. Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучено мобільний телефон та ноутбук із доказами його листування зі спецслужбою РФ, чотири сигнально-шумові пістолети, перероблені під бойові, три рації та оптичні прилади спостереження за віддаленими об’єктами.

Фігуранту повідомлено про підозру згідно з частиною 3 статті 114-2 «Несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Внаслідок ракетного удару по Запоріжжю загинули двоє людей: ще двоє отримали поранення, – ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя