Ремонт квартир, пошкоджених внаслідок ракетного удару по будинку на центральному проспекті Запоріжжя, виконано на 70%, — ВІДЕО, ФОТО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі триває відновлення будинків, які були зруйновані внаслідок російських обстрілів. Наразі ведуться активні роботи в будинках по проспекту Соборному, 151 та вулиці Сталеварів, 16, куди вранці 6 жовтня 2022 року ворог вгатив ракетами С-300.

Про це повідомив Юрій Малашко, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Наразі в чотириповерховому будинку по вулиці Сталеварів, 16 вже звели зруйнований під’їзд. Також співробітники підрядної організації проклали інженерні мережі й відновили несучу частину покрівлі. Триває ремонт квартир у сусідніх під’їздах та зведення найпростішого укриття.

У квартирах будинку по проспекту Соборному, 151 наразі триває ремонт квартир. В 12 з них роботи виконано на 90%: поклеєні шпалери, зроблена сантехніка, система опалення, стеля й система освітлення, укладено ламінат та встановлені міжкімнатні двері. Загалом всі квартири пошкодженого будинку наразі готові на 70%.

Також підрядник ремонтує в будинку усі комунікації та мережі. У всіх 15 під’їздах замінена система опалення. Повністю відновлено 4000 квадратних метрів даху. Завершено благоустрій прибудинкової території й побудовано абсолютно нове модульне укриття.

При відновлені зруйнованих будинків фахівці використовують сучасні технології, дотримуються правил вогнезахисту дерев’яних та металевих конструкцій, а також проводять повну термомодернізацію.

«Маємо надію, що в першому півріччі люди вже будуть у своїх оселях», — сказав Юрій Малашко.

У Запоріжжі практично завершили всі роботи в будинку, який постраждав через ворожий обстріл, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя