У ЗСУ прокоментували прорив першої лінії оборони РФ у Запорізькій області

У ЗСУ прокоментували прорив першої лінії оборони РФ у Запорізькій області.

У ЗСУ прокоментували прорив першої лінії оборони РФ у Запорізькій області. Фото: apnews.com

Після прориву першої лінії оборони військ РФ в Запорізькій області, Сили оборони набули можливості маневрувати технікою та військами.

Як зазначив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, ворог розподілив свої ресурси між трема лініями оборони наступним чином: 60% на першу лінію, 20% на другу і ще 20% на третю лінію, про це він повідомив «Суспільному».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перша лінія оборони була дуже замінована і містила багато бетонних укріплень і протитанкового озброєння. Друга лінія також була добре укріплена, але менше міцно з інженерного плану. Після прориву першої лінії оборони українськими військами, друга лінія надала можливість маневрувати технікою та військами, але все ще містила мінні поля, хоча менше, ніж на першій лінії.

Українські війська розміновували першу лінію оборони вручну, а другу лінію розміновуватимуть комплексно. Успішний прорив першої лінії оборони дозволив задіяти більше військ на місцях прориву і просуватися у бік Азовського узбережжя.

Щодо реакції російських окупантів на прорив першої лінії оборони, вони розпочали підтягувати резерви і залучати до оборони десантні підрозділи, що є нехарактерним для них. Успіх Сил оборони на Запорізькому напрямку сприяє задіянню більше військ у місцях прориву.

За словами Штупуна, після прориву українськими військами першої лінії оборони, росіяни почали підтягувати резерви і залучати до оборони десантні підрозділи.

Активні бойові дії тривають в районі Мар’їнки, де ворог намагається прорватися північніше та південніше. Українські війська також закріплюються у напрямку Вербового, де мають «певні успіхи» і готуються до подальших дій, включаючи контрбатарейну боротьбу та знищення ворожої артилерії та логістики.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя