У Запоріжжі «Муніципальна варта» долучиться до ТЦК для проведення мобілізаційних заходів

В Запоріжжі Муніципальна варта буде допомагати віськоматам і почне ходити по квартирах.

В Запоріжжі Муніципальна варта буде допомагати віськоматам і почне ходити по квартирах. Фото: uk.wikipedia.org

У Запоріжжі співробітники КП «Муніципальна варта» будуть залучені до оповіщення населення з питань мобілізації.

За словами виконуючого обов’язки міського голови Анатолія Куртєва, у місті створена 21 група, куди входять представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), поліції та співробітники «Муніципальної варти». Про це стало відомо під час засідання двадцять першої сесії Запорізької міськради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Такі робочі групи у співпраці з ОСББ будуть ходити по домівках та сповіщати населення про необхідність встати на військовий облік, звірки своїх даних та необхідності з’явитися за викликом до військкомату, якщо вони це не зробили.

В міськраді наголосили, що згідно повноваженням «Муніципальної варти» вони мають сприяти призову та введенні обліку військовозобов’язаних.

Самостійно представники «Муніципальної варти» не будуть вручати повістки, це має робити співробітники районних ТЦК та СП.

Посадовці зазначають, що в місті нараховуються близько 1340 ОСББ і в першу чергу будуть намагатися проходити згідно з тими списками, що надані їх головами.

Від вчорашнього дня, 29 листопада, робочі групи вже розпочали працювати по районам з 7 до 9 ранку та з 17:00 до 19:00 години вечора.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя