У Запоріжжі через збій роботи «Київстару» з’явились нові шахрайські схеми

У Запоріжжі через збій роботи "Київстару" з'явились нові шахрайські схеми.

У Запоріжжі через збій роботи "Київстару" з’явились нові шахрайські схеми. Ілюстративне фото: freepik.com

Жителів Запоріжжя та області попереджають про нові шахрайські схеми, які виникли після збою роботи мобільного оператора зв’язку «Київстар».

Як повідомили в кіберполіції, після проблем з «Київстаром» шахраї створюють фейкові чат-боти мобільного оператора, де повідомляють, що компанія «Київстар» виходить з ринку послуг мобільного зв’язку й компенсує кошти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Шахраї просять вказати дані картки, на яку гроші будуть начебто зараховані, а насправді використовують дані, які люди вводять в чат-бот фейкового «Київстару».

Правоохоронці застерігають громадян стосовно сумнівних посилань. Інформацію про компенсації, строки відновлення тощо радять дізнаватися тільки із офіційних джерел:

  • На сторінці «Київстар» у Facebook,
  • На порталі «Київстар»,
  • За номером 466 (з мобільних номерів «Київстар»),
  • За номером 0 800 300 466 (з номерів інших мереж України).

Як захистити персональні дані

  • Якщо людина натрапила на такий чат-бот, то у жодному разі не переходити за сумнівними посиланнями й не залишати там особисті дані;
  • Якщо людина вже надіслала особисті дані шахраям, варто зателефонувати до банку, звернутися до найближчого відділу поліції та подати заяву до кіберполіції.

Раніше ми також повідомляли, що у Запоріжжі правоохоронців перевели на посилений режим роботи, аби вони допомогали місцевим, які не можуть зв’язатися з рідними чи викликати екстрені служби.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя