Суд ухвалив вирок окупаційному начальнику «Бердянського морського торговельного порту» | Новини Запоріжжя

Обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками та був призначений окупантами на посаду начальника «Державного унітарного підприємства Запорізької області «Бердянський морський торговельний порт». У суді було доведено провину підсудного у скоєнні злочину за статтею 111-2 ч. 1 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Жовтневому районному суді Запоріжжя.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого за участю захисника, призначеного державою. На підставі зібраних доказів фігуранта визнали винним і засудили до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього майна, що належить йому.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» колишній начальник відділу оперативного реагування служби безпеки порту Володимир Стельмаченко пішов на співпрацю із російськими загарбниками. Окупаційна влада призначила його директором «Бердянського морського торговельного порту». Встановлено, що «кандидатуру» колаборанта на цю посаду особисто запропонував гауляйтер Бердянська Олександр Сауленко за згодою Євгена Балицького.

За призначенням Кремля Стельмаченко перевлаштував роботу порту на користь країни-агресора. Також, була проведена «інвентаризація», після якої морські торгові буксири, портові крани, автонавантажувачі, автомобільна вантажна техніка та інше майно були передані на користь окупаційної влади РФ.

Особливу увагу приділили вивезенню українського зерна, викраденого з агропромислових комплексів та зернових терміналів Запорізької області.СБУ задокументувала, що з червня минулого року із торговельного порту було вивезено близько 150 тисяч тонн зерна вартістю понад 30 мільйонів доларів США.

До зазначеної протиправної діяльності російською стороною залучено морські судна «Сормівський-48» та «ZHIBEK ZHOLY», супровід яких здійснювали бойові кораблі військово-морської бази Чорноморського флоту під контролем окупаційних військ Росії.

Житель Запорізької області допомагає окупантам налагоджувати залізничне сполучення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя