Стало відомо про стан хлопця, який отримав серйозну травму під час ворожого удару по Запоріжжю | Новини Запоріжжя

Дев’ятого серпня цього року російські військові вдарили ракетою Х-35 по Шевченківському району Запоріжжя. Внаслідок ворожої атаки загинуло троє людей, ще дев’ять — отримали травми. Серед поранених і 19-річний Павло Сурело. Вже понад два тижні він перебуває у лікарні з тяжкими травмами голови.

Про це повідомляє «Суспільне».

З початку повномасштабного вторгнення Павло займався волонтерством. Він пакував і роздавав переселенцям гуманітарну допомогу. Також він працював зварювальником на підприємстві, де ремонтують машини. Дев’ятого серпня, коли російські військові завдали удар по Запоріжжю, хлопець отримав серйозні травми.

Мама постраждалого хлопця Анна Сурело розповідає, що ракета розірвалася ззаду, і уламок прилетів хлопцю прямо в центр голови. Від сильного удару він впав й знепритомнів. Лікарі «швидкої допомоги» приїхали швидко і реанімували його, після чого доправили до лікарні, де впродовж 5 годин Павла оперували.

Анна Сурело та її єдиний син Павло

«Дістали шматок цієї ракети. Там ще потрапило дуже багато уламків і стався крововилив в мозок. Лікарі боролися за його життя, дістали всі уламки, чистили йому мозок», — розповідає мати постраждалого.

На третій день після операції Павло на добу впав у кому. Після того, як хлопець вийшов із неї, лікарі перевели його в іншу реанімацію. На п’ятий день він почав самостійно дихати. Ганна Сурело каже, що у Павла були сильні головні болі, проблеми з мовленням та психологічна травма.

«Було таке, що від будь-якого руху і від будь-якого звуку він плакав і я разом з ним плакала. Зараз уже трохи став спокійнішим», — розповідає жінка.

Анна Сурело, мама постраждалого хлопця

Анна Сурело розповідає, що її єдиний син кілька днів тому почав розмовляти та посміхатися, і день, як їсть самостійно. Але зараз Павло майже повністю паралізований, рухати він може лише лівою рукою. Ганна каже, що лікарі потроху починають реабілітацію хлопця – роблять масажі, на кілька хвилин намагаються поставити на ноги та посадити. Щоб відновити голову, потрібно від трьох місяців до пів року, каже Анна Сурело. Потім від пів року до року потрібна реабілітація, щоби поставити його на ноги.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 9 серпня військові російської терористичної армії завдали удар ракетою Х-35 по Шевченківському району Запоріжжя. Внаслідок російської агресії на місці загинули 19-річна дівчина та 43-річний чоловік. Вранці 10 серпня стало відомо, що у лікарні померла 21-річна постраждала. Загиблі дівчата часто виступали й співали для людей на вулицях Запоріжжя, Дніпра й Києва.

Місце, де стався обстріл 9 серпня 2023 року

Ворог завдає авіаудари по звільненому населеному пункту Запорізької області, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя