Стало відомо, коли Zara, Bershka, Pull&Bear та H&M можуть повернутися в Україну

Стало відомо, коли Zara, Bershka, Pull&Bear та H&M можуть повернутися до України -

Стало відомо, коли Zara, Bershka, Pull&Bear та H&M можуть повернутися до України — фото: rau.ua

В Україну може повернутися міжнародний ритейлер одягу Inditex Group – тобто знову відкриються Zara, Bershka, Stradivarius, P&B, Massimo Dutti.

Питання повернення українська команда Inditex обговорює щомісяця та чекає, коли їм дадуть можливість відкритись. Як повідомив Forbes голова Української ради торгових центрів (УРТЦ) Максим Гаврюшин, який спілкується з головним офісом Inditex, якщо компанія ухвалить рішення про відкриття, то підготовка може розпочатися з липня та займе місяць. Тобто відкритися торгові точки зможуть у період із серпня по листопад.

Експерт у сфері торговельної нерухомості Ігор Заболоцький сказав, що позитивними чинниками для повернення рітейлера можуть бути – вдалий контрнаступ ЗСУ та зниження інтенсивності та небезпеки обстрілів, як мінімум, для центру та заходу України влітку.

Поки що в центральному офісі Inditex не розповідають конкретних планів щодо відновлення роботи в Україні. Експерти кажуть, що їхні магазини могли почати працювати вже навесні 2023 року, але в компанії є люди, які вважають, що в Україні для цього ще небезпечно.

А шведський H&M спочатку планував відкритися після Нового року, але потім вирішив перенести це на «після закінчення війни». Таке рішення вони ухвалили для безпеки колег та клієнтів.

До речі, онлайн замовити одяг у цих магазинах українці також не можуть – їм вимкнули цю можливість.

Зазначимо, що польський холдинг LPP – це магазини Reserved, House, Cropp, Mohito, Sinsay – повернулися в Україну через три місяці після початку повномасштабної війни. У липні відкрився турецький LC Waikiki, а у січні 2023 – турецький Colin’s.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя