Синоптик розповіла, коли в Україні спаде спека

Синоптик розповіла, коли в Україні спаде спека -

Синоптик розповіла, коли в Україні спаде спека — фото: gettyimages.com, Thanasis Zovoilis

В Україні вже кілька днів нестерпна спека. На Запоріжжі стовпчик термометра на сонці сьогодні показав 63 градуси, у тіні – 38. У Києві також температура піднялася до 36. Схожа ситуація і в інших регіонах. Стало відомо, коли спека нарешті спаде.

Як повідомила синоптик Наталія Діденко, похолодання в Україні розпочнеться вже завтра, 7 серпня. Однак не у всіх регіонах:

Так, у західних областях очікується +18+23 градуси.

У північних областях температура буде такою: на Житомирщині +25, на Київщині +27, на Чернігівщині також +27, на Сумщині ще +31 градус.

У центральних областях: у Вінницькій області +27, у Кропивницькому з районами +28, на Черкащині +27+29, а от на Полтавщині, Дніпропетровщині ще спека, до +30+35 градусів.

У південній частині: в Одеській, Миколаївській, Криму – +29+31 градус, а в Херсонській та Запоріжжі ще буде +32+37 градусів.

Синоптик прогнозує дощі із грозами, які принесе у понеділок холодний атмосферний фронт, пов’язаний із балтійським циклоном Zacharias. Опади будуть у західних та північних областях України, місцями у центральні регіони та ввечері дійдуть на Харківщину.

Через дуже значні температурні контрасти можливі зливи, шквали та град.

Щодо Києва, то в столиці спека припиниться в понеділок. Температура спаде до 27-28 градусів, але вітер сильний. Також очікується дощ, гроза, сильні зливи та шквальне посилення вітру.

Наталя Діденко пише, що у східній частині України спека втримається ще кілька днів, але на тижні дихати стане легше.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя