Сили оборони відбили понад 10 спроб РФ відновити втрачене положення в районі Роботиного

Сили оборони відбили понад 10 спроб РФ відновити втрачене положення в районі Роботиного.

Сили оборони відбили понад 10 спроб РФ відновити втрачене положення в районі Роботиного. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Ворог перекидає на Мелітопольський напрямок найбільш боєздатні частини зі складу повітряно-десантних військ та намагається відновити втрачене положення.

Зокрема, в районі звільненого села Роботине (Пологівський район, Запорізька область) Сили оборони відбили понад 10 спроб російських окупантів відновити втрачене положення. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій, — зазначили в Генштабі.

Варто зазначити, що Роботине — це перший опорний пункт окупантів на шляху до Мелітополя. За 25 кілометрів від Роботиного розташований окупований Токмак, а далі, за 48 кілометрів, — Мелітополь. 

Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні. А ось деокупація Роботиного дозволить українським захисникам проривати оборону далі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя