Розгорнув антиукраїнську діяльність та хотів приєднатись до лав «вагнерівців»: затриманому у Запоріжжі ексміліціонеру винесли вирок | Новини Запоріжжя

Близько 15 років фігуранта справи звільнили за корупцію з органів Міністерства внутрішніх справ. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ексміліціонер підтримував російську агресію та хотів приєднатися до лав «вагнерівців». У травні минулого року його затримали у Запоріжжі.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Фігурант справи категорично заперечував воєнні злочини РФ проти України та підтримував незаконне «приєднання» тимчасово окупованих населених пунктів країни до Росії.

У забороненій соціальній мережі чоловік вів антиукраїнську діяльність. В створеній ним групі, з аудиторією в 3,5 тисячі підписників, під вигаданим іменем розміщував дописи, де героїзував «вагнерівців». Чоловік також планував виїхати з підконтрольної Україні території до окупованого Мелітополя, щоб вступити до лав ПВК «Вагнер». Для цього зв’язався з колишніми колегами-зрадниками, які вступили до так званого «управління МВС РФ» у захопленій частині регіону.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України. Чоловіка засудили до 5 років ув’язнення.

Позбавили звання й конфіскували майно: оголошено вирок зраднику з Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя