Росія облаштувала чергову лінію оборони у Запорізькій області

Росія облаштувала чергову лінію оборони у Запорізькій області.

Росія облаштувала чергову лінію оборони у Запорізькій області. Фото: youtube.com/@Hromadske-zpTv

Російські військові на тимчасово окупованих територіях продовжують посилювати свої лінії оборони. За півтора року окупації частини Запорізької області вони облаштували укріплення.

Як розповів заступник міського голови Енергодару Іван Самойдюк «Новинам Приазов’я», вся територія від Енергодара і до межі зіткнення – суцільні лінії оборони російської армії. У окупантів був час аби там облаштувати бетонні укріплення.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Посадовець розповів, що ворожа лінія оборони – це мінні поля, бліндажі та окопи. При цьому в місті кількість військослужбовців РФ не міняється. Території й населені пункти навколо Енергодару «кишать» окупантами. Вони займають будівлі жителів, які виїхали з окупованих територій, розселяються там.

Окупанти міняють дислокацію своїх ночівель, але їхня кількість достатньо посилена на всій території навколо Енергодару, включно до лінії розмежування, до лінії військових дій.

Він також зазначив, що за останні три місяці енергодарці почали інтенсивніше евакуюються з міста.

Самойдюк пояснив, що є декілька причин, одна з них – це дійсно затягування очікувань на деокупацію, у людей вривається терпець, вони хочуть виїхати з тої території. Друга – ситуація з Каховським водосховищем, постійна загроза реального стану катастрофи на Запорізькій АЕС, яка спонукає до того, аби люди лишали місто і виїжджали звідти.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя