Росія хоче зробити «іноземцями» мешканців Запорізької області без паспорта РФ

Росія хоче зробити "іноземцями" мешканців Запорізької області без паспорта РФ.

Росія хоче зробити "іноземцями" мешканців Запорізької області без паспорта РФ. Фото: sof.mil.gov.ua

Окупанти посилили насильницьку паспортизацію у Запорізькій області. Зокрема, роблять це перед президентськими виборами у РФ.

Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону новин, ворог почав готуватися до чергового фейку, який він називає «виборами».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Але насправді  ми розуміємо, що жодних виборів проводитись не буде, вони будуть організовувати лише фарс та знімання відео під час днів голосування на території РФ. З іншого боку вони посилюють паспортизацію, — заявив Федоров.

Мер нагадав, що ворог робить майже неможливим існування на тимчасово окупованій території без російського паспорта, але тепер він пішов на нові загрози та залякування мешканців в окупації.

Так, з 1 січня всі мешканці на тимчасово окупованій території будуть вважатись іноземцями, та для перебування там їм потрібно буде оформлювати або міграційну карту, або вид на проживання, або вид на роботу зі здачею відбитків пальців тощо. В іншому випадку людям буде загрожувати депортація. 

За його словами, ворог це робить, переслідуючи дві основні мети: показати населенню РФ, що начебто всі паспортизувались, а одже всі погоджуються із захопленням української землі. По-друге, загарбники хочуть, щоб мешканці в окупації відчули себе частиною РФ.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя