Ракетний удар по території гімназії в Запорізькому району: наслідки ворожої атаки, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Близько 4:25 ранку військові російської терористичної армії завдали чотирьох ударів ракетами С-300 по стадіону гімназії в селі Степове Запорізького району. У дворі навчального закладу тепер 4 величезні вирви від російських снарядів.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Дві ночі поспіль російські загарбники завдають ракетних ударів із зенітно-ракетного комплексу С-300 по Степовому. Під ранок 15 серпня ворог завдав 4 ракетних ударів. Пошкоджено будівлю навчального закладу, житлові будинки, дитячий садок.

«Збитки підраховуються. Десь зі 100 вікон 90% розбиті та не підлягають ремонту. Запасних виходів вісім — усі двері постраждали. Залишилися тільки вхідні двері цілими. Міжкімнатні двері вибили у деяких класах», — кажуть в адміністрації гімназії.

«На щастя, вбитих у нас немає. Є одна жінка, яка травмована. Вона самостійно звернулася до медичного закладу у Запоріжжі», — зазначив Юрій Малашко.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування з кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, згідно з ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», за результатами наради Ради оборони Запорізької області було ухвалено рішення, що у новому навчальному році діти навчатимуться, переважно, дистанційно. Але також буде «змішана форма» навчання. Обласна влада разом із ДСНС цього тижня проводить планові перевірки, за результатами яких, 25 серпня, буде ухвалено остаточне рішення, які освітні заклади можуть відкриватися у «змішаному форматі», які — виключно дистанційно.

Після ракетних ударів по території гімназії в селі Степове Юрій Малашко зазначив, що рішення щодо запровадження «змішаної форми» навчання будуть прийматися після перевірок.

«Найголовніше — це безпека наших дітей. Всі рішення щодо запровадження змішаної форми навчання будуть прийматися з огляду на ситуацію, після завершення обстежень укриттів», — зазначив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

З авіації та артилерії ворог обстрілював житлові будинки у Запорізькій області: наслідки російської агресії, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя