Проведено перемовини з потенційним підрядником, який буде відновлювати дорожнє полотно на ДніпроГЕС | Новини Запоріжжя

Цього тижня обласна влада з представниками Дніпровської гідроелектростанції повели перемовини з потенційним підрядником, який буде відновлювати дорожнє полотно після російських ударів.

Про це під час брифінгу повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Приблизно за 1,5 місяця інститутом, який безпосередньо розробляв проєкт по будівництву ДніпроГЕС, буде надано проєктні рішення, яким чином можна провести відновлювальні роботи. Іван Федоров зазначив, що наразі точний обсяг робіт невідомий. Зокрема, до проведення демонтажних робіт понівечених конструкцій не зрозуміла ступень руйнування опорних конструкцій.

«Під час вже виконання робіт ми зрозуміємо серйозність робіт. На мою думку, сьогодні немає величезних проблем з трафіком та заторами. І це також, вважаю, перемога всіх комунальників і дорожник», — зазначив Федоров.

Він також додав, що зараз мова не йде про відновлення гідростанції, бо триває інвентаризація руйнувань. За словами Федорова, все критично зруйновано.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 22 березня армія РФ вдарила по греблі ДніпроГЕС. Загинув водій тролейбуса, що рухався по греблі під час вибуху. Через удар зафіксовано засмічення ґрунтів і витік нафтопродуктів у Дніпро. Спеціалісти ліквідовують екологічні наслідки удару по Дніпровській ГЕС.

Раніше директор «Укргідроенерго» розповів про наслідки влучання ракет по Дніпровській ГЕС. За його словами, на повне відновлення станції потрібні роки.

Окупанти вдарили по Оріхову: під завалами будинку опинилися троє людей

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя