Продала сина за 600 гривень та втікла закордон: в Україну екстрадували мешканку Запоріжжя

Продала сина за 600 гривень та втікла закордон: в Україну екстрадували мешканку Запоріжжя.

Продала сина за 600 гривень та втікла закордон: в Україну екстрадували мешканку Запоріжжя. Фото: zp.npu.gov.ua

3 грудня 2020 року 53-річна жінка «продала» незнайомцю свого 12-річного сина для жебракування. За це вона отримала 600 гривень. Її затримали, коли їй передавали гроші. Аби уникнути покарання за вчинене, обвинувачена втекла за кордон. І зараз її екстрадували в Україну, де на неї чекає суд.

Як повідомили у ГУ Нацполіції у Запорізькій області, досудове розслідування було завершено у квітні 2021 року. Проте, аби уникнути відповідальності за вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення, зловмисниця не з’являлась на судові засідання, а з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну взагалі втекла за межі держави. Через це влітку 2022 року її оголосили у міжнародний розшук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Майже два роки зловмисниці вдавалося переховуватись від правосуддя, але завдяки злагодженим діям оперативників міграційної поліції Запоріжжя та їхніх іноземних колег, жінку затримали на території однієї із країн Європи.

5 квітня 2024 року працівники управління міграційної поліції разом із іноземними колегами здійснили процедуру екстрадиції розшукуваної. На затриману очікує невідворотне покарання за вчинений злочин.

Нагадаємо, що у 2021 році було проведено обшук за місцем проживання фігурантки. Судячи з фотографій, там панує повний хаос та антисанітарія. Як дитина могла жити в такому бардаку – невідомо. Також не зрозуміло, що спонукало жінку до такого вчинку.

У таких умовах жила дитина. Фото: ГУНПУ таких умовах жила дитина. Фото: ГУНП

У квартирі бардак та антисанітарія. Фото: ГУНПУ квартирі бардак та антисанітарія. Фото: ГУНП

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя