Повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну: у Запорізькій області попрощалися із загиблим 25-річним воїном | Новини Запоріжжя

На момент повномасштабного вторгнення РФ до України Віктор Дикуша був за кордоном. Без сумніву, він повернувся додому і став на захист країни. Навіть після поранення та висновку медичної комісії про непридатність, Віктор залишився зі своїми побратимами.

Про це повідомляють у Вільнянській міській раді.

Віктор народився у місті Гуляйполе. Потім родина майбутнього захисника проживала у селі Нововолодимирівка та селі Веселий Гай Новомиколаївського району. Віктор закінчив гуляйпільське ПТУ та працював на підприємстві «Лідер». У 2018 році він одружився з коханою Катериною. Незабаром у них народилася донька Ліза.

У лютому 2022 року Віктор був за кордоном, але повернувся додому та вступив до лав Збройних сил України. Він був старшим сапером групи інженерного забезпечення 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Навіть після отриманого поранення та висновку медичної комісії про непридатність, Віктор залишився зі своїми побратимами та знешкоджував ворожу вибухівку на шляху свого штурмового десанту. Брав участь у Харківській операції, на Кремінній та на Бахмутському напрямку.

30 грудня минулого року поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області Віктор Дикуша загинув. Йому назавжди 25 років.

Сьогодні захисника провели в останню путь у Вільнянську. У зв’язку із загибеллю воїна 4 січня у місті День жалоби.

«Він був особливим… Надзвичайний хлопець, дбайливий друг для кожного, хто був поруч, той, на кого завжди можна покластися, завжди усміхнений та щирий, дружній та компанійський, люблячий та турботливий…Саме таким навічно в серцях рідних та близьких залишиться наш герой…», — повідомляють на сторінці міськради.

За свою відданість українському народу, мужність та відвагу Віктор був відзначений нагрудними знаками Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест» та «Хрест хоробрих», а також нагрудним знаком «Учасник бойових дій».

У загиблого Віктора Дикуша залишилася мати Антоніна Дмитрівна, яка захищає кордони України, батько Олександр Михайлович, брат Роман, сестри Олександра та Олена, дружина Катерина та донька Ліза.

Був люблячим батьком двох доньок: на фронті загинув захисник із Кушугума.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя