Підозрюють у корупції: заступнику голови Запорізької облради, його помічнику та депутату обрали запобіжний захід | Новини Запоріжжя

Слідчі судді Вищого антикорупційного суду підтримали позицію прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та застосували запобіжні заходи до заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата облради.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, та застосував до заступника голови Запорізької обласної ради та депутата вказаної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у три мільйони гривень та один мільйон гривень відповідно. До помічника заступника голови облради застосовано цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, слідство задокументовано чотири незаконні передачі коштів на загальну суму понад 650 тисяч гривень. Гроші були призначені одному з директорів медичного закладу за сприяння в перемозі в тендерах при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Повідомлено про підозру зловмисникам, які підірвали авто у Запоріжжі, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя