Окупанти проводять «націоналізацію» майна на Запоріжжі: ввели інвентаризацію та вішають попередження на двері квартир | Новини Запоріжжя

На окупованій частині Запорізької області загарбники активізували виселення мешканців з домівок. Сьогодні продовжується чергова хвиля так званої «націоналізації» — захоплення чужих квартир.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного марафону новин.

За його словами, спочатку відібрали квартири та домівки у мешканців, які не проживають на тимчасово окупованій території. Часто мешканці бачать на дверях наліпки «ваша квартира потенційно може бути безхозною, тож вона буде націоналізована». Окупанти масово проводять інвентаризацію та намагаються знайти порожні квартири, щоб їх відібрати.

«Але є і випадки, коли відбирають навіть ті квартири, в яких проживають мешканці: дають добу людям, щоб вони виїхали, й після цього туди заїжджає незрозуміло хто», — зазначає Федоров.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», також російські загарбники селяться у квартирах та будинках людей, які розташовані ближче до лінії фронту. Є приклади, коли під «націоналізацію» потрапили усі будинки населеного пункту. При цьому, новоприбулі окупанти жадібніші до майна.

Програма «єВідновлення»: мешканці Запорізької області отримали 8 мільйонів гривень за пошкоджене окупантами житло

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя