Очолила проросійський молодіжний рух: 20-річній колаборантці з Мелітополя заочно повідомили про підозру | Новини Запоріжжя

20-річна мешканка тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області погодилася на співпрацю з незаконною окупаційною владою та очолила осередок проросійського молодіжного руху «Юг молодой». Через власне онлайн-медіа вона висвітлює діяльність та заходи цього об’єднання.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Працівники Мелітопольського райуправління поліції встановили, що вона активно співпрацює з окупантами з жовтня 2022 року. Як керівниця юнацького осередку «Юг молодой» систематично висвітлює на своєму каналі в Telegram його діяльність, фактично спрямовану на популяризацію ідей «русского мира» серед підлітків, а також — пропагандистські заходи та акції на користь країни-агресорки.

Колаборантка не тільки веде особистий Telegram-канал, а й неодноразово потрапляла в поле зору російських засобів масової інформації. Вона публічно виправдовує повномасштабне вторгнення РФ, тимчасову окупацію, підтримує дії російських військ, а також возвеличує осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

27 березня їй заочно повідомили про підозру за ч. 3 статті 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Їй загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

В Запорізькій області окупанти планують збудувати новий пропагандистський центр

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя