На сесії Запорізької міськради розглянуть петицію про створення міської програми з закупівлі дронів | Новини Запоріжжя

Петиція запорізького військовослужбовця Збройних сил України Іван Мінченко за добу набрала необхідну кількість підписів. Сотні людей підтримали ідею про створення міської програми для закупівлі дронів подвійного призначення. Найближчим часом її розглянуть на сесії Запорізької міської ради.

Про це повідомив виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

19 липня на сайті електронних петицій Запоріжжя з’явилась петиція Івана Мінченко в якій військовий наголосив, що негайно слід створити міську цільову програму для закупівлі дронів подвійного призначення для Сил безпеки й оборони держави. У рамках цієї програми передбачити закупівлю FPV-дронів, інших дронів подвійного призначення та їх складові.

«Дрони подвійного призначення продемонстрували свою ефективність. Вони стали незамінними допоміжними засобами здатними проводити розвідку, коригувати вогонь артилерії, наносити вогневе ураження та знищувати живу силу ворога», — йшлось у петиції.

Сьогодні, 21 липня, виконуючий обв’язки міського голови Анатолій Куртєв повідомив, що петиція «Про створення програми для закупівлі дронів подвійного призначення» буде винесена на найближчу сесію.

«Сьогодні ж передаю її на опрацювання профільним департаментам та депутатським комісіям. Впевнений, що депутати розділять думку мешканців і підтримають петицію на сесії міськради», — написав виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

Запорізька область у десятки разів більш замінована, ніж інші регіони.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя