Метал із «Запоріжсталі» не підійшов для Тризубця на щиті монумента «Батьківщина-мати»

Метал із "Запоріжсталі" не підійшов для Тризубця на щиті монумента "Батьківщина-мати" -

Метал із "Запоріжсталі" не підійшов для Тризубця на щиті монумента "Батьківщина-мати" — — фото: facebook.com/MCIPUkraine, колаж RADA.zp.ua

Та сталь, яку надав комбінат «Запоріжсталь», не підійшла для виготовлення частини виробу для монумента «Батьківщина-мати» у Києві. Вона не відповідає технічним вимогам.

Як повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики, на підтвердження цього будівельники склали дефектний акт. Справа в тому, що обраний для робіт метал має бути ідентичним тому, з якого виготовили і сам монумент «Батьківщини-матері». Спочатку вирішили використати і метал із «Запоріжсталі», і європейську сировину. Але з вітчизняного комбінату надійшла партія, в якій була відчутна різниця із закордонним аналогом та й взагалі різниця з вимогами проекту.

Так, надана комбінатом сталь має різну товщину і може змінити вагу всієї кострукції. Також матеріал мав значну кількість пошкоджень, що ускладнило б і уповільнило підготовчі роботи.

За інформацією Мінкульту, використання сталі тільки європейського виробника ніяк не змінить кошторис проекту: метал так і коштуватиме 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, вартість проекту заміни радянського герба на український тризуб становить 28 мільйонів гривень. Гроші надали донори та меценати. З держбюджету не взяли жодної копійки. Закінчити усі роботи мають до Дня Незалежності.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя