Колишнього воєнкома Запорізької області взяли піл варту з можливістю внесення застави | Новини Запоріжжя

Затриманому колишньому керівнику Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який організував підвищені військові виплати для наближених осіб та допомагав представникам місцевого злочинного угруповання ухилятися від відповідальності, обрали запобіжний захід.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 3 мільйони гривень.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», минулого року воєнком безпідставно направив наближених підлеглих до бойової бригади Збройних сил України, нібито для виконання бойових завдань. Однак у зоні бойових дій співробітників військкомату не призначали на посади у бойовому підрозділі, вони не брали участі у боях і перебували у прифронтовій зоні.

Військком оформив документи на отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях. Вищезазначеним співробітникам безпідставно призначили бойові доплати на загальну суму 981,3 тисяч гривень. Більше того, один із підлеглих надав документи для отримання 700 тисяч гривень допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі у бойових діях.

Також керівник військкомату влаштовував на роботу до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду з особливо тяжких злочинів. Одному із кримінальних авторитетів військком допоміг знятися з обліку для виїзду за кордон.

Затриманому інкримінують ч. 5 ст.426-1 «Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

На Запоріжжі взяли в полон зрадника, який воював на боці ворога: його судитимуть.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя