Карта бойових дій в Україні 21 липня

Карта бойових дій в Україні 21 липня -

Карта бойових дій в Україні 21 липня — фото: facebook.com/32OMB

Сьогодні, 21 липня, в Україні розпочалася 513-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 липня.

Українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, 20 липня просунулися вперед. Український командир, який діяв у районі Бахмута, повідомив 19 липня, що українські сили просунулися, на 1,8 кілометрів на південному фланзі Бахмута.

Карта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.org

Російські сили продовжували обмежені наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та наступали станом на 20 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 липня, показують, що російські сили просунулися через шосе N26 Куп’янськ-Сватове на південь від Новоселівського.

Російські джерела стверджували, що 20 липня українські війська продовжували обмежені наступальні операції на схід від Куп’янська та поблизу Кремінної, не просуваючись вперед. Міністерство оборони Росії (МО) стверджувало, що російські війська відбили українську диверсійно-розвідувальну групу поблизу Іванівки та наземні атаки поблизу Білогорівки та Веселого.

Карта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.org

Українські війська продовжували контрнаступальні дії на північному та південному флангах Бахмута та досягли обмежених успіхів 20 липня. Геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися в лісовому районі Кліщіївки.

Повідомляється, що українські війська продовжували обмежені наступальні дії вздовж лінії Авдіївка–Донецьк, але 20 липня не просунулися вперед. Міністерство оборони Росії стверджувало, що українські війська безуспішно атакували частини російського Південного угруповання військ поблизу Первомайського, Красногорівки та Мар’їнки.

Карта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.org

Повідомляється, що українські війська атакували російські позиції поблизу Вугледара на західній частині Донецької області, але не досягли підтверджених успіхів 20 липня. Українські сили продовжували наступальні операції на адміністративному кордоні між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областями та досягли прогресу 20 липня. Українські військові офіційні особи повідомили, що українські сили продовжували контрнаступальні дії на адміністративному кордоні та досягли успіхів.

Українські сили досягли обмежених територіальних здобутків у західній частині Запорізької області та продовжили контрнаступальні операції на південь від Оріхова 20 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 липня, показують, що українські сили незначно просунулися на північний схід від Роботиного та розмінували територію.

Російські офіційні особи та джерела звинуватили українські війська у завданні ударів з безпілотників по окупованому Криму 20 липня. Пов’язаний із Кремлем військовий блогер заявив, що український безпілотник пошкодив частину адміністративної та цивільної інфраструктури в Роздольне, вздовж траси T0107 на північному заході Криму.

Карта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 21 липня –Карта бойових дій 21 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя