Карта бойових дій в Україні 18 липня

Карта бойових дій в Україні 18 липня -

Карта бойових дій в Україні 18 липня — фото: facebook.com/yarmakmusic

Сьогодні, 18 липня, в Україні розпочалася 510-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 18 липня.

17 липня українські війська продовжили контрнаступ щонайменше на трьох ділянках фронту на тлі посилення наступальних дій росіян уздовж кордону Харківської та Луганської областей. Російські та українські джерела повідомляли, що  російські війська почали активні наступальні дії та просунулися до Куп’янська (між північно-східною частиною Харківської області та північно-західною частиною Луганської області) за останні кілька днів. Російські війська, ймовірно, ведуть наступальні операції на цій ділянці фронту, намагаючись використати українську оперативну концентрацію на інших ділянках фронту та відтягнути українські резерви від критичних ділянок.

Карта бойових дій 18 липня –Карта бойових дій 18 липня – Фото: understandingwar.org

Російські війська вели активні наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове і станом на 17 липня, ймовірно, досягли успіхів на цьому напрямку. 17 липня російські війська продовжили наземні атаки на південний захід і південь від Кремінної. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії на захід від Діброви і на схід від Веселого. Російські військові блогери підкреслювали, що українські війська намагаються захищатися від російських атак поблизу Торського.

Карта бойових дій 18 липня –Карта бойових дій 18 липня – Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наземні атаки навколо Бахмута, але не досягли жодних підтверджених успіхів у цьому районі 17 липня. Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Оріхово-Василівки, Григорівки, Іванівського, Курдюмівки та Богданівки.

17 липня російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували українські війська поблизу Авдіївки (на північ від Донецька) та Красногорівки (на північно-західній околиці Донецька).

Карта бойових дій 18 липня –Карта бойових дій 18 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 18 липня –Карта бойових дій 18 липня – Фото: understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що 17 липня українські сили продовжували безуспішні наземні атаки в районі Оріхова на заході Запорізької області. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили невдало атакували в напрямку Роботиного (15 кілометрів на південь від Оріхова), а інший військовий блогер зазначив, що темп бойових дій на цій ділянці фронту загалом скоротився і що українські війська дедалі частіше діють невеликими диверсійно-розвідувальними групами.

Карта бойових дій 18 липня –Карта бойових дій 18 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 18 липня –Карта бойових дій 18 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя