Карта бойових дій в Україні 16 липня

Карта бойових дій в Україні 16 липня -

Карта бойових дій в Україні 16 липня — фото: Getty Images/Serhii Prystupa

Сьогодні, 16 липня, в Україні розпочалася 508-ма доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 16 липня.

Українські війська 15 червня провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, досягли обмежених успіхів. Російські джерела стверджували, що українські війська досягли успіхів на південь від Бахмута в районі Андріївки (10 кілометрів на південь від Бахмута) і перетнули Сіверський Донецький канал у цьому районі. Російські джерела також стверджували, що українські сили здійснили просування в районі кордону західної частини Донецької та східної частини Запорізької областей.

Карта бойових дій 16 липня –Карта бойових дій 16 липня – Фото: understandingwar.org

15 липня російські війська проводили наступальні дії та досягли територіальних здобутків біля Сватового. На опублікованих 15 липня геолокаційних кадрах видно, що російська піхота трохи просунулася в Новоселівське (16 кілометрів на північний захід від Сватового) і займає позиції вздовж залізниці.  Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні дії на південь від Новоселівського. Російське джерело стверджувало, що 15 липня українські війська проводили наступ у районі Кремінної і не просувалися в цьому районі. 

Карта бойових дій 16 липня –Карта бойових дій 16 липня – Фото: understandingwar.org

Повідомляється, що українські війська досягли обмежених територіальних здобутків на південному фланзі Бахмута, оскільки позиційні бої тривали в інших місцях уздовж лінії фронту в Бахмуті 15 липня. Пов’язаний з Кремлем військовий блогер стверджував, що українські війська просунулися поблизу Андріївки (10 кілометрів на південь від Бахмута) і перетнули Сіверський Донець-Донбас.

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції на лінії Донецьк – Авдіївка, але 15 липня не досягли жодних територіальних здобутків. Генштаб України повідомив, що російські війська провели невдалі наступальні дії в районах Первомайського, Мар’їнки і Новомихайлівки.

Карта бойових дій 16 липня –Карта бойових дій 16 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 16 липня –Карта бойових дій 16 липня – Фото: understandingwar.org

Українські сили продовжували контрнаступальні операції та, як повідомляється, досягли успіхів в західній частині Запорізькій області 15 липня. Російські військові блогери стверджували, що українські війська здійснили наступ на північний схід від Роботиного. Голова окупаційної адміністрації Запорізької області Євген Баліцький заявив, що російські війська відбили дві українські диверсійно-розвідувальні групи поблизу П’ятихаток та Степового.

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують діяти на східному (лівому) березі Херсонської області в районі Антонівського мосту, і не стверджували про будь-які російські або українські наступи в цьому районі. Окупаційний глава Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що українські війська продовжують утримувати позиції біля Антонівського мосту, а російські сили відбивають усі спроби українців перетнути Дніпро.  Пов’язаний з Кремлем військовий блогер стверджував, що російські війська відбили п’ять із шести малих українських човнів від висадки на східному березі Дніпра.

Карта бойових дій 16 липня –Карта бойових дій 16 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 16 липня –Карта бойових дій 16 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя