«До кінця 2023 року можна дійти до Азовського моря»: експерт розповів о прогнозах наступу ЗСУ в Запорізькій області

Військовий експерт розповів о прогнозах наступу ЗСУ в Запорізькій області.

Військовий експерт розповів о прогнозах наступу ЗСУ в Запорізькій області. Фото: facebook.com/ctrs.mou

Українські війська можуть дійти до Азовського моря до кінця 2023 року, якщо прорвуть першу лінію оборони на півдні і продовжать наступ у напрямку моря.

Водночас, експерт відзначив, що прогнозувати подальші дії на фронті дуже складно, оскільки ситуація швидко змінюється, а російські війська також можуть перебрасувати резерви для зупинки українського наступу. Такий прогноз висунув експерт у справах безпеки та військових питань Павло Лакійчук, коментуючи подальший розвиток ситуації з наступом Збройних Сил України в Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Американський телеканал CNN повідомляє в своєму матеріалі, що з’являються ознаки того, що українські війська здійснили прорив у російську оборону.

Журналісти зробили такий висновок на підставі інформації від українського Генерального штабу.

Вони стверджують, що Київ досяг успіху на напрямку до населених пунктів Новопрокопівка та Очеретовате в Запорізькій області.

Окрім того, в останньому звіті Американського інституту вивчення війни йдеться про те, що українські війська вийшли ближче до другої лінії російської оборони поблизу села Роботино на заході Запорізької області.

Від Роботино є пряма дорога до міста Токмак, яке знаходиться на відстані 30 кілометрів від Роботино, а від Токмака є розділення на дві інші стратегічні населені пункти — Мелітополь і Бердянськ. Це дає Україні можливість знову контролювати ці міста та оточити так званий сухопутний коридор між російськими регіонами і анексованим Кримом.

Лакійчук зазначив, що російські оборонці, очевидно, готувались до оборони на південному напрямку, але не до наступальної операції. Між лінією українських військ та своїми позиціями було розставлено міни хаотично. Зараз цю лінію можна назвати або першою лінією оборони, або лінією забезпечення. Друга лінія, на яку виходять українські війська, вже більше відповідає лінії оборони.

Російські війська також можуть перебрасувати резерви на цей напрямок. Лакійчук вважає, що до кінця року можливо вийти до Азовського моря.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя