Чинна депутатка із Запорізької області виявилася колаборанткою: подробиці | Новини Запоріжжя

Після окупації частини регіону чинна депутатка міської ради 8 скликання з Пологівського району добровільно перейшла на бік ворога. Слідчі Служби безпеки України у Запорізькій області інкримінують їй ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Після окупації частини Запорізької області депутатка закликала жителів регіону підтримати російських загарбників. Будучи директоркою і співвласницею одного з фермерських господарств району, надавала військовим РФ машини, продукти, пальне та будівельні матеріали. За це окупанти запропонували їй вступити до російської партії «Єдина Росія» і балотуватися до «окружної Ради депутатів».

З травня по вересень цього року вона активно проводила агітацію. Домовившись з окупаційною владою, отримала гуманітарну допомогу для видачі її незахищеним верствам населення з метою агітації за свою кандидатуру.

Після її обрання була призначена «Головою постійної комісії Пологівської окружної Ради депутатів з аграрних питань» і увійшла до складу постійної комісії з бюджетних питань.

На своїй посаді вона контролювала роботу аграрного бізнесу в районі, брала участь у вдосконаленні системи оподаткування за російськими законами. Також, змушувала фермерів та підприємців підтримувати військових РФ, вимагала гроші, а у разі незгоди погрожувала переслідуваннями та «блокуванням» бізнесу.

Очолив штаб «Юнармії» в тимчасово окупованому Мелітополі: на Запоріжжі заочно судитимуть колаборанта.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя