«Це неприкритий геноцид»: окупаційна влада Запорізької області влаштувала медичний терор | Новини Запоріжжя

Через провал темпів паспортизації напередодні чергових фейкових виборів російська окупаційна влада посилює медичний терор у тимчасово окупованому Енергодарі. Люди без російського паспорта не можуть отримати життєво необхідні препарати.

Про це повідомляє Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

Російська окупаційна влада вдається до шантажу і терору, щоб змусити людей оформити паспорт країни-агресора. Аптеки, які працюю в окупованому місті, ймовірно, за наказом псевдовлади, перестали видавати людям без паспорта РФ інсулін і деякі медикаменти для щитовидної залози.

«Це саме ті категорії пільгових ліків, які громадяни України мають право отримувати безкоштовно, адже від їх застосування залежить життя пацієнтів», — каже Орлов.

З 1 вересня мешканці окупованого міста не зможуть отримати медичну допомогу без паспорта країни-агресора. Вже зараз деякі лікарі можуть відмовити у госпіталізації чи наданні медичних послуг, тим у кого немає російського документа.

«Такі дії окупантів суперечать не тільки всім можливим правовим нормам, юридичним статтям та конвенціям, але й всім принципам людяності та моралі. Позбавляти людей в окупації життєво необхідних ліків та медичної допомоги – це неприкритий геноцид цивільного населення. Російські загарбники своїми діями вкотре підтверджують свій статус військових злочинців терористів та катів, які «воюють» з мирним населенням на окупованих землях», — резюмував Орлов.

Зупиняють автобуси та проводять перевірку: у Запорізькій області окупанти влаштовують рейди

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя