Без газу й з перебоями в електропостачанні: опалювальний сезон в окупованих Пологах буде складним | Новини Запоріжжя

Не дивлячись на гучні заяви окупаційної влади про завершення підготовки до опалювального сезону ситуація в Пологах дуже складна. В окупованому місті газу немає ще з літа 2022 року, а через знищені опори лінії електропередач подача електроенергії здійснюється лише по одній лінії.

Про це розповів Юрій Коноваленко, міський голова Полог «Новинам Приазов’я».

В окупованих Пологах ситуація з опалювальним сезоном дуже складна. Лише 20% мешканців міста мали пічне та електроопалювання. Більшість сіл Пологівського району та 70% будинків районного центру опалювали завдяки газу.

«Але практично ця система вся рухнула, газу в Пологах немає з літа минулого року. Все індивідуальне опалення, яке було на газу, не функціонує. Обіцянки окупаційної влади, провести газ з Бердянська до Полог – утопія. Цього року, я думаю, така сама ситуація, тим більше йдуть бойові дії. До місць пошкодження газопроводів практично зовсім немає доступу, тому що це лінія фронту», – пояснив Коноваленко.

З електроенергією у місті також є проблеми. Люди почали переходити на конвектори та каміни. Але через знищені опори лінії електропередач подача електроенергії здійснюється лише по одній лінії – 35 кВ. Цих потужностей влітку якось вистачало, зазначає посадовець. А взимку не вистачить.  

«За нашими даними, сьогодні значна частина території потерпає або через перевантаження, відсутність електроенергії, або люди споживають електроенергію номінальною потужністю – десь 120-130 Вт. Інколи люди змушені відключати всі прилади, щоб можна було їжу розігріти. Ситуація дуже складна», – зазначив міський голова Полог.

Пройти опалювальний сезон зможуть ті місцеві жителі, які самостійно запаслися дровами або придбали вугілля, додав Коноваленко.

Життя під постійними обстрілами: як в Оріхові готуються до зими, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя