Бази відпочинку, охоронна агенція, земельні ділянки та будинки: у Запорізькій області окупанти масово «націоналізують» майно людей | Новини Запоріжжя

Окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях продовжує «націоналізувати» квартири, будинки та бізнес українців, які не пішли на співпрацю із загарбниками та виїхали на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За два вихідні дні, 6 та 7 травня, російська окупаційна влада «націоналізувала» понад 950 будинків.

«У суботу загарбники ухвалили рішення «націоналізувати» понад 300 будинків у Бердянському районі, а вчора – 650 житлових будинків у Якимівці та Якимівському районі», — написав Іван Федоров.

Так зване Міністерство майнових та земельних відносин опублікувало перелік із понад 1300 об’єктів, які лише за чотири дні, з 4 по 7 травня, окупаційна влада визнала «безгосподарним майном».

Серед «націоналізованих» об’єктів: квартири, житлові будинки, машини, тягачі, напівпричепи, магазини, автомобільні мийки, недобудовані будівлі та навіть земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

У переліку «безгосподарського майна» зазначено також охоронну агенцію «Захист» у Мелітополі, будівлю колишнього військового комісаріату у Токмаку, майновий комплекс ТОВ Агрофірма «Щедрий Лан» у селі Осипенко, а також ломбард та магазини у Мелітополі.

Окупаційна влада також продовжує «віджимати» бази відпочинку в курортних населених пунктах Запорізької області. У переліку «націоналізованого» майна опинився комплекс «Holiday Hotel Complex» у Кирилівці, база відпочинку «Сонячний промінь» на Косі Федотовій, база відпочинку «Вілла Star» та Вілла Вікторія («Дача») у Степанівці, база відпочинку «Факел» у Приморському посаді.

Окупанти «націоналізували» бази відпочинку та запрошують відпочивальників до Кирилівки.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя