Автокрани та крани-маніпулятори в Україні – чим зараз популярно робити розвантаження?

Щодня в Україні є багато машин, які потрібно як завантажити, так і навпаки – розвантажити. І зробити це максимально оперативно і безпечно, як для тих, хто керує процесом вантажно-розвантажувальних робіт, так і безпосередньо для самих вантажів. Допомогу у виконанні вантажно-розвантажувальних робіт беруть на себе такі підйомно-транспортні механізми, як автокрани https://uak.ua/product-category/specztehnika/avtokrany/, традиційний вид спецтехніки, яка виконує такі роботи, так і альтернативний вид спеціальної техніки – крано-маніпуляторні установки (скорочено КМУ або крани-маніпулятори).

Автокран чи КМУ?

Крани-маніпулятори або автокрани купити – питання в стилі відомої шекспірівської п`єси «бути чи не бути?». І та, і та спецтехніка в Україні користується підвищеним попитом. Автокрани купуються більш активно, але це не тому, що для українського користувача купити автокран в Україні є більш традиційним рішенням, а тільки тому, що наразі в Україні є потреба у виконання вантажно-розвантажувальних робіт великої інтенсивності та високої складності.

Сучасні автомобільні крани – це техніка, яка працює з вантажами понад 25 тонн та вище. Насправді, є і менш потужні автокрани, з вантажопідйомністю 8-20 тонн, але в такому діапазоні навантаження їм тоді істотну конкуренцію складають саме крано-маніпуляторні установки, які теж можуть успішно працювати з вантажами аналогічного вантажу (найпотужніші крани-маніпулятори є повноцінною альтернативою традиційним автокранам з вантажопідйомністю від 10 до 16 тонн). Також на користь вибору КМУ працює є той факт, що спецавтомобіль з краном-маніпулятором ще може і перевозити вантажі, а не тільки, як автокран, підіймати та опускати їх. КМУ зараз встановлюють не тільки на бортові автомобілі, крани-маніпулятори можна також побачити за кабінами або за кузовами в наступних видах транспортних засобів:

  • Самоскиди
  • Евакуатори
  • Сміттєвози.

Де в Україні замовляють та купують автокрани або крани-маніпулятори?

Звернувшись в київську компанію «УкрАвтоКомплект», яка до 2022 року була провідним постачальником техніки МАЗ (в тому числі, і відомих білоруських автокранів МАШЕКА), ви наразі зможете придбати і сучасні автомобільні крани від торгових марок Zoomlion та XCMG (обидва бренди мають китайське походження), так і конкуруючі за потужністю з автокранами тросові крани-маніпулятори XCMG і шарнірні гідроманіпулятори з Італії від TM HC Industrie, Comet, PM. Також є досвід використання відомих австрійських кранів-маніпуляторів Palfinger.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя