Фото ілюстративне
У травні 2025 року на споживчому ринку Запорізької області зафіксували зростання цін на 1,4% у порівнянні з квітнем.
Найбільше додали в ціні сезонні овочі та фрукти. Так, суттєво подорожчали кабачки, ріпчаста цибуля, полуниця, яблука, буряк, свиняча вирізка, лимони, ківі, морква і білокачанна капуста. Ріст варіюється від 15,5% до 100,4%.
Також зросли ціни на інші продукти. Зокрема, дорожчими стали курячі тушки, картопля, курячий фарш, сухе печиво, куряче філе, свинина, апельсини, сало, варені ковбаси вищої якості, ячна крупа та яловичина. Тут підвищення в межах від 3% до 9,8%.
За інформацією Українського клубу аграрного бізнесу, продукти харчування в Україні продовжують бити рекорди за вартістю. Найбільше зростання спостерігається у таких товарних категоріях: батон, свинина, курятина, яловичина, голландський сир, сметана, кефір, молоко, масло та олія.
Таким чином, мешканці Запоріжжя змушені витрачати більше навіть на базовий продуктовий набір.
Нагадаємо, що У Запоріжжі відкрився перший центр життєстійкості – кому тут допоможуть.