ЗСУ досягли тактично значимих успіхів на заході Запорізької області, — ISW

ЗСУ досягли тактично значимих успіхів на заході Запорізької області, — ISW.

ЗСУ досягли тактично значимих успіхів на заході Запорізької області, — ISW. Фото: defence-ua.com

Збройні сили України впродовж минулої доби,11 серпня, здійснили значне тактичне просування в Запорізькій області під час контрнаступу.

Так, ЗСУ досягли північних околиць села Роботине, що в 10 кілометрах на південь від Оріхова та просунулися до Урожайного, що знаходиться вздовж кордону Донецько-Запорізької області. Через просування українських військових окупанти змушені здійснювати певні передислокації. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

11 серпня геолокаційні кадри підтверджують, що українські війська досягли північних околиць села Роботине на заході Запорізькій області, хоча постійність і масштаби цих змін наразі неясні.

На геолокаційних кадрах також видно, що ЗСУ просунулися до Урожайного (9 кілометрів на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецько-Запорізької області. Російські мілблогери стверджували, що 10 та 11 серпня українські війська відтіснили російські війська в населений пункт.

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували контрнаступальні дії на Бахмутському, Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Аналітики ISW зазначають, що українські війська тижнями здійснювали регулярні наземні атаки на Роботине в рамках своїх операцій, спрямованих на деградацію оборони росії. Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного, на захист якого російські війська виклали значні зусилля, час і ресурси, залишається значною, навіть якщо наразі українські досягнення обмежені.

Аналітики стверджують, що російські війська здійснюють певні передислокації. Це свідчать про те, що український контрнаступ значно погіршив стан окупантів, які обороняються в цьому районі. Відсутність російських оперативних резервів означає, що російському командуванню доведеться проводити більше бокових передислокацій, якщо вони бажають посилити окремі ділянки фронту в майбутньому.

Російські військові блогери 11 серпня заявили, що підрозділи 7-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії (ВДВ) беруть участь у важких боях під Роботиним на заході Запорізької області. А очільник Чечні Рамзан Кадиров 10 серпня заявив, що підрозділи батальйону «Восток Ахмат» зараз обороняються біля Роботина.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя