Зруйновано багатоповерхівку та приватні будинки: ворог обстріляв Запорізьку область, — ФОТО | Новини Запоріжжя

З безпілотників, авіацію, артилерії та реактивних систем залпового вогню ворог атакував мирні населені пункти Запорізької області у понеділок, 17 липня. За добу ворог завдав 107 ударів по регіону.

Про це повідомляють у Національній поліції у Запорізькій області.

Вчора близько 16:20 російські військові завдали авіаційний удар по житловому району Оріхова. Зруйновано п’ятиповерховий житловий будинок у районному центрі, а також приватні будинки у довколишніх селах. В інших населених пунктах ворожими снарядами пошкоджено дахи, вікна, двері та фасади у будинках, господарські споруди.

З осколковими пораненнями голови та кінцівок госпіталізовано п’ятьох мешканців Оріхова. Внаслідок авіаційного удару загинула 72-річна місцева мешканка.

У соціальній мережі пишуть, що загибла жінка — Ганна Пелешко. Вона була волонтером. Син загиблої також постраждав під час авіаційного удару.

«Вона була світлим промінцем для жителів Оріхова, які залишилися в місті. Це нестерпний біль! Світла пам’ять. Син Ганни отримав поранення і зараз перебуває у реанімації. Галюсік, моя дорогенька, так я тебе називала. Неможу в це повірити. Ти людина з великим добрим серцем, світла, щіра, справжня, допомагала всім і людям і тваринам. Я ридаю моя Галюсік. Вічна тобі пам’ять», — написала Лариса Демченко.

Наслідки збройної агресії задокументовані правоохоронцями. За зібраними матеріалами відкрито кримінальні провадження, правова кваліфікація — частини 1 та 2 статті 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Новоприбулі окупанти жадібніші до майна: ворог грабує будинки в Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя