Зеленський заявив про звільнення всіх обласних «воєнкомів»

Зеленський заявив про звільнення всіх обласних "воєнкомів" - фото: facebook.com/zelenskiy.official

Зеленський заявив про звільнення всіх обласних "воєнкомів" — фото: facebook.com/zelenskiy.official

На їхньому місці мають бути люди, які знають, що цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада.

У своєму відеозверненні Президент України повідомив, що провів засідання РНБО, під час якого обговорювали результати перевірки військкоматів. За ініціативами Служби безпеки, Бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ, Генпрокурора, Національного агентства з питань запобігання корупції, а також Антикорупційного бюро було відкрито 112 кримінальних проваджень та 33 підозри щодо посадовців Територіальних центрів комплектування.

У зв’язку з цим, Президент прийняв рішення звільнити всіх обласних воєнкомів. Він зауважив, що керувати військовою системою мають люди, які знають, що таке війна. Люди, які воювали, але за тих чи інших обставин зараз не можуть знаходитись на фронті. 

Перед призначенням нових керівників ТЦК має відбутися перевірка Служби безпеки України. Кожен підозрюваний воєнком має понести покарання за хабарництво, неправомірну вигоду чи допомогу військовозобов’язаним у перетині державного кордону.  Посадовці, які прагнуть зберегти погони, будуть відправлені на фронт. За два тижні відбудеться засідання РНБО щодо цього питання. Наразі триває перевірка.

Нагадаємо, у Києві воєнкому ТЦК вручили протокол про корупцію.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя