Затримали агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ у Запорізькій області

Затримали агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ у Запорізькій області -

Затримали агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ у Запорізькій області — фото: ssu.gov.ua

СБУ затримала ще одного учасника агентурної мережі ФСБ, яка 9 травня готувала замах на командування Сил оборони у Запорізькій області.

У Службі безпеки України повідомили, що напередодні цього дня затримано двох організаторів ворожої групи. Згодом було викрито їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси.

Спецслужба розшукала і четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним «Фантом». Після серії затримань його поплічників він «заліг на дно» і таким чином намагався уникнути покарання.

За даними слідства, фігурантом виявився мешканець Запоріжжя, колишній військовий, який володів навичками стрілянини зі снайперської гвинтівки безшумної стрілянини «Гвинторіз». Цю зброю виробляють біля Росії і використовують передусім підрозділи спецназу країни-агресора.

Відомо, що саме з такої гвинтівки «Фантом» мав робити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, що воюють на передовій південного фронту. Російські «куратори» ворожого снайпера планували облаштувати для нього схованку із засобами поразки.

Коли інших учасників агентурної групи затримали, то на «Фантому» знову вийшов представник ФСБ. Він поставив нове завдання своєму агенту – скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ із застосуванням російських вогнеметних систем «Сонцепек».

Для збору розвідданих про місця базування українських захисників фігурант намагався «втемно» використати своїх знайомих із фронтових районів області.

Внаслідок багатоетапної спецоперації співробітники Служби безпеки затримали російського агента і тим самим запобігли ворожому удару по передових підрозділах ЗСУ.

За місцем проживання затриманого вилучили понад півтисячі набоїв різного калібру, у тому числі набої 308 win для стрілянини зі снайперської гвинтівки.

Фігуранту планується повідомити про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами. Також вирішується питання додаткової кваліфікації його злочинних дій за статтею державну зраду, вчинене за умов військового становища. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя