Загарбники знайшли «організаторів» мітингу в Бердянську, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Кілька днів тому у соціальних мережах почала активно поширювати інформацію про мітинг в паркі Шмідта в Бердянську. У місцевих групах з’являлись оголошення в яких людей закликали прийти на мітинг 29 грудня. Опублікована й заява «от инициативной группы граждан РФ» до окупаційної влади з цього приводу.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Організатори скаржаться, що житло, власники якого виїхали з курортного міста, місцева влада визнає безхазяйним та «націоналізує».

«Уважаемые участники чата! В последнее время участились случаи, когда местная власть в Бердянске оповещает жителей города о том, что они могут потерять квартиры, если уехали из города. Я сама живу в Москве сейчас, по личным обстоятельствам долго не могла приехать в Бердянск. Когда приехала, оказалось, что мою квартиру передали в «маневренный фонд», поставили охрану. Я сейчас доказываю свое право собственности и готовлю иск в суд. Но хочу помочь другим бердянцам, которые также столкнулись с этой проблемой. С инициативной группой мы подали заявку на проведение акции в парке Шмидта. Таким образом мы хотим получить от власти внятный ответ на наши вопросы и понятные условия по обращению с собственностью. Приходите, если проблема вам не безразлична», — таке оголошення з’явилось в соціальних мережах.

Оголошення з закликами вийти на мітинг з’являлись і в місті.

В соціальних мережах захід активно обговорювали. Навіть писали, що, нібито, його погодили з окупаційною адміністрацією. Водночас такий захід дуже насторожив місцевих мешканців.

Організаторами мітингу значились дві людини: жінка, яка наразі мешкає у Москві, та чоловік з Бердянська. Сьогодні, 28 грудня, російські пропагандистські ресурси запустили відео зізнання чоловіка, якого видають за співорганізатора зборів. На камеру його змусили сказати, що він не закликав приходити на мітинги й не писав листи до військово-цивільно адміністрації, і все це українська провокація.

Також у мережі з’явилося відео з жінкою, яка є «організаторкою» мітингу. Вона заявляє, що нічого про це не знала, і її дані намагалися використати. На документі також стоїть не її підпис.

Ворог знижує вимоги до співробітників: на окупованій частині Запорізької області великий дефіцит рятувальників, медпрацівників та правоохоронців.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя