Забезпечив оформлення ліцензій: експрацівника Запорізької АЕС судитимуть за співпрацю з агресором | Новини Запоріжжя

До окупації фігурант справи обіймав керівну посаду на найбільшій у Європі атомній електростанції. Після окупації Запорізької АЕС він почав працювати на російських загарбників. Любителя «російського миру» ворог призначив першим заступником директора так званого Акціонерного товариства Експлуатуюча організація Запорізької АЕС — директор Відокремленого підрозділу Запорізька АЕС, заснованого на матеріальній базі та потужностях Запорізької АЕС.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Колаборант допоміг російським окупантам незаконно зарахувати Запорізьку АЕС до суб’єктів російського енергетичного ринку, оскільки мав досвід у сфері ядерної енергетики. Також забезпечив оформлення нових ліцензій використання атомної енергії енергоблоків станції в енергосистемі РФ.

Разом із представниками окупаційної адміністрації організував збори персоналу Запорізької АЕС, де агітував працювати на країну-агресора, у тому числі за новими «умовами» та російським «режимом роботи».

До суду направлено обвинувальний акт щодо колишнього співробітника Запорізької атомної електростанції за фактом пособництва державі-агресорці, згідно з ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» у квітні 2023 року до суду було скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника загону відомчої охорони окремого підрозділу державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

У Запорізькій ОВА прокоментували інформацію про теракт на ЗАЕС

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя