За 5 тис. доларів погодилась брати участь у псевдовиборах у Запорізької області: затриманій колаборантці винесли вирок | Новини Запоріжжя

Проросійські налаштована ніде не працююча мешканка Чернігівського району погодилась на пропозицію російських загарбників і стала «секретарем» місцевого «виборчкому РФ» на виборах до окупаційних «законодавчих зборів Запорізької області РФ». Щоб працювати на російських псевдовиборах, жінка їздила до країни-агресорки на курси «організація діяльності виборчої комісії», де отримала «сертифікат».  

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

У вересні 2023 року колаборантка у супроводі озброєних окупантів обходила будинки та квартири людей і закликала «голосувати» за кремлівського «кандидата». Тим хто відмовлявся брати участь у псевдовиборах, погрожувала переслідуваннями з боку окупантів.

За «виконану роботу» зрадниця отримала від загарбників 5 тисяч доларів. Українські правоохоронці затримали жінку, коли вона приїхала на початку листопада минулого року до своїх родичів на Вінниччині.

За матеріалами Служби безпеки України жінку визнали винною за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території» Кримінального кодексу України. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років ув’язнення та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 10 років.

Допомагають підтримувати окупаційний режим на захопленій частині Запорізької області: підозру отримали ще два колаборанти

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя