Удари ракетами С-300 та атака безпілотниками: наслідки ворожих обстрілів по Запорізькій області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Російські військові обстрілювали Запорізьку область з авіації, зенітно-ракетних комплексів С-300, реактивних систем залпового вогню та артилерії, а також атакували безпілотними летальними апаратами. За два дні, 26 та 27 серпня, ворог завдав по регіону 193 удари. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Військові російської армії завдали удари ракетами С-300 по Таврійському в суботу. Внаслідок ворожої атаки зруйновано приватні будинки та господарські будівлі, постраждали магазини та складські приміщення.

У неділю ворог атакував Новояковлівку із реактивних систем залпового вогню. Через ворожий обстріл зайнявся сухостій, також було пошкоджено будинки мирних жителів та прибудинкові території.

Степногорськ окупанти обстрілювали з артилерії та реактивних систем залпового вогню: зруйновано місцеву школу та приватні будинки.

Також постраждали будинки людей через російський артилерійський обстріл Кам’янського. Внаслідок ворожої атаки загинув 42-річний чоловік. Крім того, з осколковими пораненнями ніг госпіталізували 46-річного місцевого мешканця.

Вибуховою хвилею та уламками російських снарядів було пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, а також господарські приміщення в Оріхові, Гуляйполі, Преображенці та прилеглих селах.

Під час обстрілу Гуляйполя та Новоданилівки постраждали жінки 60 та 68 років, а також 59-річний чоловік. Їх госпіталізували.

Поліцейські зафіксували 32 повідомлення про руйнування об’єктів інфраструктури та житлового фонду. Правоохоронці та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Сили оборони звільнили Роботине: куди далі просуваються українські військові у Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя