Яка ситуація на ринку праці у Запоріжжі

Яка ситуація на ринку праці в серпні 2023 року у Запоріжжі.

Яка ситуація на ринку праці в серпні 2023 року у Запоріжжі. Фото: pexels.com

За перші місяці поточного року в Запоріжжі та районі 21,2 тисячі осіб користувалися послугами центра зайнятості, із них 18,1 тисячі зареєстровані як безробітні.

Як повідомили в пресслужбі Запорізької обласної служби зайнятості, кількість вакансій у базі даних служби зменшилась значно. З початку року роботодавці подали лише 2,8 тисяч вакансій, що на 41% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року (6,8 тисяч вакансій).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також зменшилась кількість роботодавців, що співпрацюють зі службою зайнятості, на 37% (з 2,2 тисяч до 800).

З січня по липень 2024 року завдяки підтримці служби зайнятості громадяни знайшли роботу, серед них 415 внутрішньо переміщених осіб.

Також в регіоні функціонує урядова програма підтримки роботодавців для трудової інтеграції осіб, які через бойові дії в Україні були змушені залишити свої домівки та переселитися в інші регіони. На даний момент вже прийнято 244 позитивних рішення про компенсацію роботодавцям витрат на оплату праці за 473 особи. Перші суми в розмірі 5,6 мільйонів гривень вже перераховані на рахунки роботодавців.

Починаючи з 1 липня 2022 року, для людей, які втратили роботу через війну і вирішили заснувати свій бізнес, а також для підприємців, було відкрито можливість отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Запорізька обласна служба зайнятості розглянула 232 бізнес-проєкти до сьогоднішнього дня.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя