У Запорізькій ОВА повідомив скільки наразі шкіл працюють за змішаною формою навчання | Новини Запоріжжя

Днями у Запорізькій обласній військовій адміністрації повідомили, що планують з 1 вересня відновити навчальний процес у школах. Наразі вже проведено ряд нарад, де посадовці обговорили, що для цього потрібно зробити.    

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

На сьогодні лише 25 шкіл на підконтрольній українській владі частині регіону працюють за змішаною формою навчання. В цих школах облаштовані укриття. Під час повітряних тривог діти знаходяться в цих укриттях, а в деяких закладах там проводять уроки.

Іван Федоров зазначив, що вони розуміють, що онлайн-освіта гірша за офлайн. До того ж навчання онлайн додає труднощів батькам, адже з дитиною хтось мусить лишатися вдома. Водночас очільник ОВА зазначає, що безпека дітей у школах на першому місці. І у разі відновлення навчального процесу у школах відповідальність за безпеку дітей буде на місцевій владі, організаторах та керівниках учбових закладів.

«Наша мета — всі 100% дітей на території Запорізької області мають ходити в школи офлайн. Але для цього ми маємо підготуватись: проінвентаризувати укриття, зробити все, щоб діти там могли перебувати під час тривог або проводити навчання, якщо тривога буде великий проміжок часу. За ці три дні ми провели велику кількість нарад з представниками міста Запоріжжя, Департаментом освіти та представниками ДСНС для того, щоб швидко зробити інвентаризацію: що потрібно зробити для того, щоб наші діти могли навчатися в школах і в найкоротший термін, за безпечних умов, розпочати учбовий процес», — сказав Федоров.

У Запоріжжі планують побудувати першу підземну школу: що вже відомо

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя